Verzending via
DHL pakketdienst
Bezorgroutes
In Nederland
Groot assortiment
Voor goed &
eerlijk
advies
Persoonlijke service
Enthousiast &
gezellig team
Delen

Titeren Karin Salomons (zaterdag 26 juni 2021)

Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Titeren 1 Kat (zaterdag 26 juni 2021 tussen 09:30-10:00 uur)
€ 48,00
Op voorraad
Voor 9:00 uur besteld, binnen 1-2 dagen verwerkt

Dierenarts Karin Salomons komt honden en katten titeren in de showroom van DIEZA in Oss, de titersessie gaat alleen door bij minimaal 10 aanmeldingen.

Met een titerbepaling wordt er gekeken of er nog voldoende antistoffen zijn tegen een aantal ziektes.
Aan de hand van de uitslag wordt vervolgens bepaald of de hond/kat nog beschermd is en wanneer dit weer gecontroleerd moet worden.

Mocht het zo zijn dat de bescherming onvoldoende is, kan er ook direct gevaccineerd worden tegen die ziekte. 

Dierenarts Karin Salomons komt honden en katten titeren in de showroom van DIEZA in Oss.

Met een titerbepaling wordt er gekeken of er nog voldoende antistoffen zijn tegen een aantal ziektes.
Aan de hand van de uitslag wordt vervolgens bepaald of de hond/kat nog beschermd is en wanneer dit weer gecontroleerd moet worden.

Mocht het zo zijn dat de bescherming onvoldoende is, kan er ook direct gevaccineerd worden tegen die ziekte.

Aanmelden voor de titersessie kan via onze website.

De titersessie dient direct betaald te worden als bevesting van de reservering.
Via onze website kunt u wanneer er meerdere sessies zijn gepland, de gewenste sessie aanklikken.
In de week van de titersessie ontvangt u van ons een mail met het tijdschema, wij vragen altijd of het mogelijk is om ongeveer 15 minuutjes eerder te zijn dan u ingepland bent want soms gaat het sneller dan verwacht en bent u eerder aan de beurt. Dit om alles soepel en snel te laten verlopen.

Op de dag van de titersessie zullen de honden en katten om de 5 minuutjes worden ingepland voor de bloedafname.
In elk sessie worden maximaal 12 honden of katten stuk voor stuk gezien door de dierenarts en er zal een kleine hoeveelheid bloed bij uw hond of kat worden afgenomen. Dit betreft slechts 1 bloeddruppel meestal uit de voorpoot bij de hond en bij de kat meestal uit het oor. Dit zal ongeveer 3-5 minuten in beslag nemen. De test zelf duurt ongeveer 20 minuten. Zodra de uitslag bekend is, zal de dierenarts persoonlijk met u deze uitslag bespreken.

Omdat er wordt gewerkt met een strak tijdschema is een uitgebreid consult met de dierenarts niet mogelijk.
Hiervoor graag uw begrip hiervoor.

Er is een afgesloten praktijkruimte aanwezig waar u een voor een naar binnen wordt geroepen voor de bloedafname en bespreking van de uitslag.

Sessie 1 begint om 9:00-10:00 uur (maximaal 12 honden)
Katten sessie begint om 10:00-11:00 uur (maximaal 12 katten)
Sessie 2 begint om 11:00-12:00 uur (maximaal 12 honden)


Bij aanmelden via onze website gaat u hiermee akkoord.

Wat houdt titeren in:
Met een titerbepaling wordt in het bloed bepaald hoeveel antistoffen er nog aanwezig zijn. Als er namelijk nog voldoende antistoffen zijn, dan is het niet nodig om (weer) te vaccineren omdat de hond/kat nog beschermd is voor deze ziekte. Een vaccinatie is dan onnodig.

Hond

De ziektes waarvoor de titerbepaling wordt gedaan zijn: Parvo, Hepatitis (besmettelijke leverziekte) en Distemper (hondenziekte of ook wel ziekte van Carré genoemd).

Op moment dat er voldoende bescherming is voor alle 3 de ziektes zal er doorgaans worden afgetekend voor 3 jaar. Na 3 jaar is dan het advies weer te controleren. In sommige gevallen wordt er korter afgetekend bijvoorbeeld als het aantal antistoffen op het randje zit. Er wordt dan meestal korter afgetekend. Ook voor pups wordt er niet voor 3 jaar afgetekend omdat in het eerste levensjaar het immuunsysteem nog volop in ontwikkeling is. Hier wordt maximaal voor een jaar afgetekend.

Helaas is het (nog) niet mogelijk distemper of hepatitis apart te vaccineren. De vaccinaties zoals die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland:
- Parvo;
- parvo/distemper;
- parvo/distemper/hepatitis

Kat

De ziektes waarvoor de titerbepaling wordt gedaan zijn kattenziekte en niesziekte (2 verschillende ziekteverwekkers)

Op moment dat er voldoende bescherming is voor alle ziektes zal er doorgaans worden afgetekend voor 3 jaar. Na 3 jaar is dan het advies weer te controleren. In sommige gevallen wordt er korter afgetekend bijvoorbeeld als het aantal antistoffen op het randje zit. Er wordt dan meestal korter afgetekend. Ook voor kittens wordt er niet voor 3 jaar afgetekend omdat in het eerste levensjaar het immuunsysteem nog volop in ontwikkeling is. Hier wordt maximaal voor een jaar afgetekend.

Helaas is het (nog) niet mogelijk om kattenziekte apart te vaccineren. De vaccinaties zoals die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland:
- Niesziekte (2 ziekteverwekkers)
- Katten- en niesziekte

De dierenarts houdt rekening met al factoren die mee spelen en komt zo tot een passend advies, qua vaccineren en wanneer opnieuw titeren. Bij volwassen dieren zien we meestal dat ze voldoende beschermd zijn. Maar een enkele keer mist er toch bescherming.

De kosten bedragen 30 euro per vaccinatie.

Pups en kittens
Voor jonge dieren ligt het weer even anders dan bij volwassen dieren omdat ze via de moeder nog antistoffen meekrijgen, deze worden maternale antistoffen genoemd. Deze maternale antistoffen zijn slecht tijdelijk. Op moment dat er maternale antistoffen zijn, is de pup/kitten beschermd en heeft een vaccinatie (nog) geen effect. Op het moment dat deze maternale antistoffen ‘op’ zijn, is het dier niet beschermd en heeft de vaccinatie een hoge kans van aanslaan.

Bij elk dier is het verschillend wanneer deze maternale antistoffen op zijn, hierdoor worden pups en kittens meerdere keren gevaccineerd in de hoop dat een van deze vaccinaties op het goede moment is en aanslaat. Met de titerbepaling kunnen we bepalen hoe hoog de antistoffen nog zijn. De vaccicheck (test die de dierenarts gebruikt) kan geen onderscheid maken tussen de maternale antilichamen en de antilichamen zelf aangemaakt na vaccinatie. Een pup of kitten wat nog niet gevaccineerd is, heeft enkel maternale antilichamen en door regelmatig (vanaf 6 weken elke 3 a 4 weken) een titerbepaling te doen kan het precieze moment voor de vaccinatie bepaald worden. Met een beetje gelukt hoeft het dier dan maar 1 keer gevaccineerd de worden ipv meerdere keren.

Bij een pup of kitten wat al wel gevaccineerd is, is doorgaans het advies minimaal 2x een titerbepaling uit te voeren. Zakken de antistoffen, dan zijn deze maternaal en is de vaccinatie niet aangeslagen en zal waarschijnlijk het advies zijn te enten wanneer deze antistoffen onvoldoende zijn (te bepalen via titerbepalingen). Blijven de antistoffen gelijk, dan is de vaccinatie waarschijnlijk succesvol geweest en zal er voor een bepaalde periode worden afgetekend (doorgaans bij pups/kittens tot maximaal een jaar).

Soms slaat een vaccinatie niet (goed) aan. De redenen hiervoor zijn niet bekend, er kunnen heel veel zaken meespelen. Om dit te ondervangen wordt doorgaans 3 a 4 weken na de vaccinatie een controle titer aangeraden. Mocht de vaccinatie om de een of andere reden niet goed zijn aangeslagen dan wordt dit aangetoond en kan er bijvoorbeeld opnieuw (eventueel met een ander merk) worden gevaccineerd en loopt de pup/kitten niet onbeschermd rond.

Rabiës, kennelhoest en leptospirose
Voor kennelhoest en leptospirose (ziekte van Weil) kan geen titerbepaling worden uitgevoerd, het advies is dan ook deze vaccinatie jaarlijks te herhalen.

Rabiës is verplicht wanneer men naar het buitenland gaat, elke grensovergang telt. Dus ook even wandelen in Duitsland of België. De rabiës vaccinatie verloopt na 3 jaar en moet dus elke 3 jaar herhaald worden en de eerste keer (of na het verlopen van de laatste keer) duurt het 21 dagen voor deze werkt en u met uw huisdier de grens over mag. Blijft uw huisdier in Nederland dan is het niet nodig om rabiës te vaccineren. Nederland is rabiës vrij verklaard.

Voor sommige landen is ook een titerbepaling voor de rabiës verplicht. In Nederland is echter slechts 1 laboratorium bevoegd deze bepaling uit te voeren. Dit kan onze dierenarts dus niet in onze showroom doen. Deze titerbepaling blijft geldig, zolang als er binnen het schema wordt gerevaccineerd (elke 3 jaar voor de vaccinatie verloopt).

Tijdens onze titersessie is het mogelijk deze vaccinaties ook te laten zetten door de dierenarts. Geef dit bij voorkeur even van de voren door, dan zorgen we dat de dierenarts voldoende vaccinaties meeneemt.

De kosten hiervoor zijn 30 euro per vaccinatie.

Afmelden kan tot 10 juni 2020. De kosten voor het annuleren bedragen € 5,-. Dus bij afmelden krijgt u dan € 43,- retour.
Bij aanmelden via onze website gaat u hiermee akkoord.

Meer informatie
Waarschuwing Afmelden kan tot 1 juli 2020. De kosten voor het annuleren bedragen € 5,-. Dus bij afmelden krijgt u dan € 40,- retour. Bij aanmelden via onze website gaat u hiermee akkoord.
Merk DIEZA
Geschikt voor Hond, Kat
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan