Verzending via
DHL pakketdienst
Bezorgroutes
In Nederland
Groot assortiment
Voor goed &
eerlijk
advies
Persoonlijke service
Enthousiast &
gezellig team

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen:

Spaarpootjes
Titeren
Konijnen enten

Spaarpootjes

Hoe kunt u spaarpootjes sparen?

Maak via onze site een account aan of vraag uw wachtwoord op, als wij in de showroom al een account voor u hebben aangemaakt.
Log in via uw account op onze site en plaats uw bestelling.

Wanneer krijgt u géén spaarpootjes?

- Als u via onze website bestelt, maar niet ingelogd bent.
- Als wij voor u een bestelling aanmaken in onze showroom, via e-mail, whatsapp of telefoon doorgegeven.
Of als u al een bepaalde korting krijgt zoals vrienden of wederverkopers.

Wanneer krijgt u spaarpootjes?

- U krijgt bij besteding voor elke euro 2 spaarpootjes.
- U krijgt bij het plaatsen van een review 2 spaarpootjes.
- U krijgt bij het uitnodigen van vrienden 2 spaarpootjes. Met een maximum van 50 spaarpootjes op 1 dag. - U kunt bij sommige acties extra spaarpootjes verdienen.

Wat is de waarde van de spaarpootjes?

De waarde van 100 spaarpootjes is € 1,-

Hoe kan ik de spaarpootjes inwisselen?

U kunt tijdens het plaatsen van uw bestelling spaarpootjes inwisselen als korting op uw bestelling. (met een maximum van 10% van de bestelling)
Het is niet mogelijk om de spaarpootjes op een andere manier in te wisselen dan als korting op uw bestelling via onze website.

Titeren

Wat is titeren?

De dierenarts test met een titerbepaling of er nog genoeg antistoffen in het lichaam zitten van de hond of kat. Voor de titerbepaling neemt de dierenarts een beetje bloed af. Met een test kunnen we in dat bloed meten of de hond/kat nog voldoende antistoffen heeft voor een bepaalde ziekte.

Welke ziektes kunnen worden getiterd?

Bij de honden zijn dit 3 ziektes, namelijk:
• Distemper (ook wel Hondenziekte of de Ziekte van Carre genoemd)
• Hepatitis (ook wel besmettelijke leverziekte genoemd)
• Parvo
Bij katten zijn er 2 ziektes waarvoor kan worden getiterd:
• Kattenziekte
• Niesziekte, hierbij wordt wel voor 2 verschillende ziekteverwekkers getiterd.

En de Ziekte van Weil, hoe zit het daarmee?

De Ziekte van Weil kan niet worden getiterd, dus het advies blijft om hiervoor jaarlijks te vaccineren.

Rabiës kan wel worden getiterd, waarom doen jullie dat niet?

Rabiës kan inderdaad worden getiterd. Voor sommige landen is een positieve titerbepaling zelfs verplicht voor de hond dat land in mag (of weer terug Nederland in mag). Echter zijn slechts een paar laboratoria bevoegd deze titerbepaling en de bijbehorende verklaring af te geven. In Nederland mag alleen het laboratorium in Wageningen dit.

Naast een positieve titerbepaling blijft vaccinatie voor Rabiës verplicht! Als u consequent vaccineert voor de vorige vaccinatie is verlopen (doorgaans 1x per 3 jaar), dan blijft de (positieve) titerbepaling geldig. Als u de Rabiësvaccinatie laat verlopen, dan is de titerbepaling ook niet meer geldig.

Ik ga met mijn huisdier naar het buitenland, welke vaccinaties zijn er nodig voor mijn huisdier?

Dit verschilt per land. Het is daarom altijd verstandig om dit vantevoren goed uit te zoeken. Voor een reis binnen Europa kunt u kijken op https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/. Houd er hierbij rekening mee dat bijvoorbeeld een Rabiësvaccinatie pas na 21 dagen werkzaam is, dus dat het dier pas 21 dagen na de vaccinatie de grens over mag. In sommige gevallen zal een titerbepaling noodzakelijk zijn en reken dan op minimaal 3 maanden. Begin dus ruim op tijd met uw voorbereidingen.

Voor landen buiten Europa kunt u kijken op: https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-buiten-europa/. Hierbij is voor terugkeer naar Nederland doorgaans ook een titerbepaling nodig. Laat deze in Nederland bepalen voor vertrek en begin op tijd met de voorbereidingen (6 maanden voor vertrek is geen overbodige luxe)!

Konijnen enten

Met welke vaccins wordt er gewerkt?

Er wordt gewerkt met 2 vaccins. Namelijk dat van Nobivac dat beschermt tegen Myxomatose en RHD 1. Dit mag vanaf 5 weken worden gegeven en moet ieder jaar herhaald worden. 3 weken na de vaccinatie werkt het vaccin volledig en is het konijn voor een jaar beschermd.

Ook wordt er gewerkt met Filavac. Dit beschermt tegen RHD 1 en 2. Filavac mag gegeven worden vanaf 10 weken en moet jaarlijks herhaald worden. Na 7 dagen werkt de vaccinatie en is het konijn beschermd.

Mogen beide vaccins op dezelfde dag gegeven worden?

Beide vaccins kunnen op dezelfde dag gegeven worden. Maar los van elkaar is natuurlijk ook mogelijk.

Hoe vaak moeten mijn konijn(en) geënt worden?

Filavac en ook Nobivac dienen elk jaar herhaald te worden voor een goede bescherming. Voor andere merken vaccins geldt: volg altijd de bijsluiter en bij twijfel vraag uw dierenarts om advies.

Waarom is het enten belangrijk? Hoe groot is de kans dat mijn konijn(en) ziek worden als ik niet ent?

Uw konijn(en) kunnen ziek worden door vliegen. Myxomatose is een virus dat met name wordt overgebracht door stekende insecten, dus muggen, vlooien en steekvliegen. Ook via direct contact kan het virus worden overgedragen.

Als u goede preventieve maatregelen (konijnen binnen, geen muggen in huis) neemt, is de kans klein dat uw konijn ziek wordt. Toch zijn er regelmatig uitbraken bij wilde konijnen en is uw huis nooit helemaal mug/insectvrij. Omdat de ziekte vrijwel altijd een dodelijk verloop heeft, is het advies toch om elk (gezond) konijn te vaccineren.

RHD is een erg besmettelijk virus dat met name wordt overgebracht door besmette dieren. Echter ook via besmet materiaal (bodembedekking, hooi, geplukt gras) en via vogels of uw schoenzolen kan een besmetting overgebracht worden. Het virus kan lang overleven op kleding of schoenen en is zelfs bestand tegen vorst. In sommige gevallen kan het ook worden overgebracht door insecten zoals muggen en vlooien.

Voorkom in ieder geval contact tussen wilde konijnen en uw eigen konijnen en pluk geen gras in gebieden waar wilde konijnen voorkomen.

Omdat de verspreiding van het virus vrijwel niet te voorkomen is en konijnen veelal plots dood in hun hok liggen (binnen 2-5 dagen na besmetting, vaak zonder symptomen) is het aan te raden de dieren (mits gezond) jaarlijks te vaccineren.

Bron: LICG

Neem contact op