Dé stage plek om te werken aan persoonlijke leerdoelen en meer kennis op te doen over dierenvoeding & -producten!

We bieden diverse stageplekken aan, maar hebben de voorkeur voor stageblokken van 4 à 5 dagen per week en voor niveau 3 of 4 en alleen voor langere periode. De stagiaire krijgt de mogelijkheid om vooraf al aan te geven aan welke leerdoelen bij ons gewerkt zullen worden.

Werkzaamheden

Openen & sluiten
Hierbij mag de stagiaire zelfstandig werken & oefenen met inzicht in welke werkzaamheden wel en niet gedaan moeten worden.

Onderdeel van Team DIEZA
Hierbij gaan we ervan uit dat de stagiaire een deel van ons team uitmaakt tijdens de stageperiode. Hierbij verwachten wij dat er overlegd en goed gecommuniceerd wordt. Eventueel ook eigen ideeën inbrengen en na overleg uitvoeren. (Voorbeelden kunnen zijn: een evenement organiseren, maar ook een boodschappenlijstje maken met musthaves als iemand net een pup gekocht heeft.)

Klantcontact
Vanaf dag 1 is de stagiaire een onderdeel van ons team. Dat houdt in dat, als er een klant binnenkomt, wij verwachten dat deze begroet wordt met 'goedemorgen' of 'goedemiddag' en de vraag of je de klant kunt helpen. Omdat we een pakketpunt voor zowel DHL, DHL Express als DPD zijn, zijn er ook klanten die daarmee geholpen kunnen worden en dat mag de stagiaire vanaf dag 1 doen. Adviseren mag alleen Team DIEZA, maar meeluisteren is wel leerzaam.

Afrekenen
Als de stageperiode lang genoeg duurt en als we denken dat de stagiaire het aan kan, dan zullen wij zeker de stagiaire de mogelijkheid geven om te leren bestellingen/producten af te rekenen bij klanten die GEEN adviesvraag hebben.

Leerdoelen & verdieping tijdens stage
De leerdoelen & verdieping tijdens de stage bij DIEZA kan heel breed zijn. Het is geheel afhankelijk van de inzet van de stagiaire hoeveel er geleerd kan worden. Persoonlijke leerdoelen kunnen te maken hebben met zaken zoals communicatie, contact met klanten, telefoon opnemen, maar ook bellen naar klanten/leveranciers.

De stagebegeleider bij DIEZA is Femke Keijzers, maar de stagiaires werken onder begeleiding van het hele team.

Wil je bij ons komen stage lopen en deel uitmaken van ons Team?

Solliciteer dan via e-mail met motivatie en cv. Hierin zien wij ook graag over welke periode en stagedagen het gaat, op welke opleiding je zit en welk niveau, aan welke leerdoelen je wilt werken en/of welke opdrachten je van school bij ons moet gaan doen. Mochten er dingen zijn waar wij rekening mee moeten houden zoals een beperking, ziekte en of angst, dan horen wij dat ook bij voorkeur vooraf. Dit is voor ons geen probleem, mits het bespreekbaar is.

Solliciteren naar een stageplek bij DIEZA kan via femke@dieza.nl.

Ervaring van stagiaires

Stageperiode van 5 weken: Maart 2022 – April 2022, Eva 16 jaar uit Oss, 'Helicon Den Bosch, Paraveterinair niveau 4'

"Ik heb er voor gekozen om bij DIEZA stage te lopen omdat ik graag meer ervaring op wou doen met klanten maar ook hoe het is om in een dierenspeciaalzaak te werken. Ik heb ook veel geleerd over de voeding van katten en knaagdieren maar vooral over honden. Ook vond ik het fijn om te weten dat “advies en kennis” hier op nummer één staat ik plaats van “zoveel mogelijk te verkopen”.

Wat heb ik geleerd? Ondanks dat de stageperiode erg kort was heb ik veel geleerd, van pakketjes is in-/uitscannen tot het afwegen van kruiden. Ik heb geleerd over de voeding, vachtverzorging, gedrag en een klein beetje over vlooien, wormen en teken van honden en katten. Ik heb ook geleerd hoe belangrijk detail is in een dierenspeciaalzaak en hoe belangrijk communicatie is. Zelf had ik een beetje moeite met het helpen van klanten maar daar heeft team DIEZA mij erg mee geholpen. Ik vond het ook super leuk om mee te mogen “helpen” met de dierenartsen als ze langskwamen.
Kortom heb ik ontzettend veel geleerd voor in de praktijk voor ook heb ik individueel ook heel veel over mezelf geleerd.

Zou ik DIEZA aan raden als stage adres? Ja, ik raad DIEZA zeker aan als je graag wilt werken maar tegelijkertijd ook wil leren, jezelf wilt ontwikkelen en is het team ook super gezellig!

Stageperiode van 10 weken: Mei 2021 - Juli 2021 Meike Bokmans 17 jaar uit Heesch 'MBO Helicon Nijmegen, Dier en ondernemen niveau 4'

"Ik wilde stage gaan lopen bij Dieza omdat ik er al eens eerder geweest was voor een schoolproject en de gezellige sfeer en mooie showroom sprak mij erg aan. In het begin was ik een beetje verlegen en ik vond het lastig om mijzelf open te stellen. Dit is in de loop van de tijd een stuk minder geworden en door de feedback van team Dieza is het me goed gelukt om me steeds meer open te stellen.”

Wat heb ik geleerd? Bij dieza werk je erg veel met klanten, dit vindt ik altijd al leuk om te doen maar er waren nog genoeg verbeterpuntjes waar ik tijdens mijn stage aan heb gewerkt. Aan het eind van mijn stage merkte ik ook dat ik steeds makkelijker met de klanten kon communiceren en ook steeds duidelijker kon zijn tegen de klant. Dieza is naast een online dierenspeciaalzaak ook een pakketpunt, hier ben je dus ook een deel van de dag mee bezig (denk aan inscannen en uitscannen van pakketten). Het leukste tijdens mijn stage bij DIEZA was de kruidenkamer. Dit is een kamer met daarin allemaal verschillende tonnen met kruiden en deze mag je dan zelf afwegen of mixen maken van verschillende kruiden. Ook is het super fijn dat je tijd krijgt om aan je schoolprojecten te werken en ook mocht ik een deel van mijn schoolproject in de praktijk uitvoeren, ik had namelijk als opdracht het ontwerpen van flyers en deze werden ook echt opgehangen en hier werd ook echt iets mee gedaan. Je voelt je als stagiaire echt onderdeel van het team!
Zou ik DIEZA aan raden als stage adres? Ik raad Dieza aan als stageplek omdat je jezelf er supergoed kan ontwikkelen en je kan er erg veel leren als je zelf initiatief durft te tonen en vragen durft te stellen en je krijgt er een goede basis aangeleerd als verkoper in een showroom. Ook is het een super gezellig team wat ook erg belangrijk is voor een leuke stageplek!

Stageperiode van 10 weken: Nov 2020 - feb 2021 Colin 21 jaar uit Oss 'Helicon Den Bosch, Dier en ondernemen niveau 4'

"Ik ben bij DIEZA stage gaan lopen omdat ik graag meer wou leren over voeding en dat ik bij de eerste ontmoeting gelijk door had dat ze met me mee wouden denken. En niks bleek minder waar want op de eerste dag ben ik warmhartig ontvangen en zijn me de eerste taken rustig en duidelijk uitgelegd, soms zijn daar wel details in weg gelaten maar door de weken heen pik je dit steeds meer op. Als je jezelf bij DIEZA als stagiaire: open stelt, vragen durft te stellen en niet bang bent om fouten te maken kun je er enorm veel leren. Ook word je ook echt serieus genomen als stagiaire en als je een goed plan hebt kun je het altijd voorleggen en word er serieus naar gekeken en misschien zelfs iets mee gedaan. Ik voelde me al snel onderdeel van het team en ik ben trots team DIEZA als mijn vrienden te kunnen beschouwen."

Wat heb ik geleerd? Ik heb een heleboel mogen leren bij DIEZA al waren het soms retail taken en pakketjes in en uitscannen maar ook verschillende dingen over kruiden, voeding, (honden)gedrag, in- en verkoop maar vooral heb ik mogen leren hoe een dierenspeciaalzaak in elkaar steekt, hoe belangrijk details zijn en dat simpele dingen als communicatie en een flexibel team (vooral in corona tijd) sleutels zijn om een zaak echt goed te laten lopen. Kort om 10 weken kan je een hoop bij brengen bij DIEZA maar het ligt aan de individueel hoe leuk dat word en vooral hoeveel dat word.

Zou ik DIEZA aan raden als stage adres? Ja, DIEZA is de perfecte stage plek als je veel wil leren, niet bang bent om te werken en een gezellige stage periode wil.

Stageperiode van 10 weken: Aug-Nov 2020 Ingmar Strik, 24 jaar uit Oss 'Helicon Nijmegen, Dier en ondernemen niveau 4'

"Ik heb ervoor gekozen om stage te lopen bij DIEZA, om hier meer ervaring op te doen met klanten en meer te leren over het werk in een (online) dierenspeciaalzaak met showroom. Hier heb ik namelijk nog nooit gewerkt of stage gelopen. Mijn stage liep hier in het begin niet erg soepel. Ik was niet in de goede stemming en doordat ik geen ervaring had, was ik nogal traag en maakte ik fouten. In de loop van de stage ging het echter steeds beter nadat ik feedback en tips heb gekregen. Hierdoor begon ik mijn plaats te vinden in het bedrijf en kreeg ik meer zelfvertrouwen in mijn vaardigheden. In de laatste paar weken van mijn stageperiode voel ik me een deel van het team. Ongeacht dat ik niet graag werk met klanten, is dit een ervaring geweest waar ik niet alleen veel over het werk heb geleerd, maar ook over mijzelf.

Wat heb ik geleerd? Mijn grootste leerdoel van deze stage was om te leren hoe ik met klanten om moet gaan en ze aan moet spreken. Ik heb het altijd lastig gevonden om met klanten te praten, maar in deze 10 weken ben ik daar beter in geworden. Ik vind het nog steeds niet leuk, maar ik kan het nu wel. Daarnaast heb ik nu gezien hoe het in zijn werk gaat in een dierenspeciaalzaak. Ik ben nog geen volleerd winkelmedewerker, maar ik heb de basis nu wel onder de knie. De producten zijn me nu meer bekend en ik weet een beetje wat het verschil is tussen de verschillende types en merken. Ook heb ik geleerd dat- ongeacht dat ik dit werk niet leuk vind - ik het wel kan. Zolang er een gezellig team is, worden ook de minder leuke dingen minder een probleem."
Stageperiode van 5 weken: Okt-Nov 2020 Robi, 19 jaar uit Oss 'Helicon Nijmegen, Vakbekwaam medewerker dierverzorging niveau 3'

"In mijn korte stageperiode heb ik een leuke en leerzame tijd gehad. Het leukst vond ik de kruidenkamer. Dit is een kamer in het gebouw met tonnen met daarin allerlei gedroogde kruiden, bladeren, bloemen en noem maar op. Deze moest ik afwegen en klaarmaken voor verzending. Daarnaast bracht ik veel tijd door met de klanten. Die kwamen meestal om een pakket te verzenden of op te halen.

Wat heb ik geleerd? Ik heb hier geleerd om met klanten om te gaan. Dat vond ik eerst wat lastiger. Ik heb ook meer geleerd over de basis van het werken in een showroom/winkel. Wat vond ik leuk, wat vond ik minder leuk? Ik vind werken in de kruidenkamer het leukst. Hier ben ik ook de helft van de dag. En dan specifiek het maken van mixen van verschillende kruiden, dat vind ik wel het leukst. Daarnaast vind ik werken met klanten spannend, maar ook erg leuk. Natuurlijk raken de tonnen met kruiden uiteindelijk op en moet je die bijvullen. Dat vind ik wat minder, maar toch moet het gebeuren. "